Indivizii s-au dovedit a fi originari din raionul Călărași, și au vârstele cuprinse între 19 ani și respectiv 25 ani. Aceștia au fost reținuți în flagrant delict și încătușați de către forțele de ordine.

„În urma perchezițiilor corporale, la domiciliile acestora cât și în automobilul de marca „Mercedes”, poliţiştii au depistat şi ridicat  229 de pastile „Ecstasy”,  în care se conţin droguri „MDMA”, pachete speciale de ambalare a drogurilor, bani marcaţi transmişi anterior sub controlul poliţiştilor, precum şi telefoane mobile utilizate în scopuri criminale”, informează Poliția capitalei într-un comunicat de presă.

Drogurile depistate urmau să ajungă în cluburile de noapte din Chișinău. În cazul în care indivizii reușeau comercializarea acestora urmau să obțină un profit în sumă de peste 60.000 de lei.

Probele delicte depistate au fost sigilate şi expediate Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei.

Actualmente bănuiții sunt plasați în arest preventiv pentru 30 de zile și sunt cercetați penal pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, iar  conform legislaţiei penale în vigoare aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la șapte ani până la 15 ani.

Totodată sunt desfăşurate acţiuni speciale de investigaţii pentru a identifica eventualii complici în acest caz.