Primul caz în care au suferit două persoane a fost înregistrat aseară, în localitatea Puhăceni, raionul Anenii Noi. Un tânăr de 18 ani și un minor de 12 ani au solicitat serviciul de urgență după ce s-au simțit rău.

Medicii ajunși la fața locului au stabilit că ambele persoane au simptome ale intoxicației cu monoxid de carbon. Persoanele au primit îngrijiri fără de a fi spitalizate.

Un caz similar a avut loc în seara zilei de 24 octombrie în localitatea Gaigar, raionul Ceadâr-Lunga. Din cauza unei sobe defecte s-au intoxicat două persoane, una în vârstă de 58 de ani și un minor în vârstă de 7 ani. Oamenii au primit îngrijiri la domiciliu.

În municipiul Cahul o familie cu doi copii în vârstă de 6 și 5 ani au solicitat serviciul medical în dimineața zilei de 25 octombrie, după ce toți au simțit stări de rău. Ajuns la fața locului, echipajul de urgență a stabilit că toți prezintă simptome ale intoxicației cu monoxid de carbon.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă populația să respecte regulile de exploatare a instalțiilor de încălzit. Înainte de începerea sezonului rece să verifice starea sobelor și să nu utilizeze în cazul în care acestea au defecțiuni.

Exploatarea acestora poate fi efectuată doar în cazul în care nu au defecțiuni și nu emană gaze periculoase. În caz de situații de risc oamenii pot apela Serviciul 112.