„Nu e nicio problemă, cine are de dus să se ducă mai repede. Vor rămâne oamenii devotați ideii, cauzei, dorinței de a contribui la păstrarea echilibrului în RM”, a spus Diacov, întrebat de jurnaliști, după ședința Parlamentului.

Întrebat despre sediul PD, Diacov a spus, zâmbind, că acesta este la Parlament. „Toate adunările le facem la Parlament, avem un birou spațios. Vom lua o decizie, cred că după congres vom decide și această problemă”, a explicat Diacov.

„Noi avem destui bani care vin chiar din buget. Nu s-au încheiat banii, nu facem tragedie, mai multe presa o face. Noi suntem liniștiți, partidul are foarte mulți prieteni, iată lumea care se dezamăgește de deciziile noii guvernări va veni la noi”, a adăugat Diacov.

La întrebarea dacă ține legătura cu Vladimir Plahotniuc, Diacov a menționat că a vorbit „o singură dată la telefon” și că asta s-a întâmplat după ce a fost ales președinte al fracțiunii PD, adică după 18 iulie curent.

Cât despre faptul că Plahotniuc nu are o comunicare cu cei din partid, Dumitru Diacov a spus: „Este o chestiune personală, e opțiunea dumnealui, poate el și vorbește cu cineva, nu știu. Noi avem atâtea de lucru, congres, pregătirea de alegeri locale, sesiunea parlamentară, să urmărim atent ce face guvernarea, să-i ajutăm să facă lucrurile mai bune”.