Tot atunci, potrivit Chișinăului, reprezentanții regiunii transnistrene au blocat inițiativa șefului militar superior din partea Republicii Moldova în Comandamentul Militar Întrunit despre deplasarea observatorilor militari pentru documentarea incidentului. Cu toate acestea, cazul a fost fixat de către reprezentanții Misiunii OSCE în Moldova în cadrul monitorizării Zonei de Securitate.

„Delegația Republicii Moldova va utiliza în continuare instrumentele disponibile pentru a elimina posturile ilegale din Zona de Securitate și a stabili mecanismele eficiente de conlucrare a structurilor Forțelor Mixte de Pacificare”, se arată într-o declarație emisă astăzi de Delegația RM la CUC.

Totodată, Chișinăul anunță că „discuțiile aprinse care au avut loc în cadrul Comisiei Unificate de Control la 4 iunie au evidențiat divergențele între delegații în ceea ce privește prezența posturilor ilegale și barierelor de circulație în Zona de Securitate, dar și buna funcționare a observatorilor militari ai Forțelor Mixte de Pacificare”.

„Lipsa de consens nu a permis nici de această dată aprobarea ordinii de zi, ședința fiind transferată pentru săptămâna viitoare”, se mai spune în comunicat.

Precizăm că incidentul de ieri a avut loc în jurul orei 10:00 și a fost anunțat de Asociația Promo-Lex. La locul incidentului s-au adunat peste 20 de reprezentanți ai autorităților locale, veterani de război, reprezentanți ai poliției și oameni din acest sat revoltați de acțiunile abuzive și agresive ale reprezentanților miliției care nu au nicio împuternicire pe teritoriul acestei localități.