Pentru ca să fie acceptați în aceste activități ilegale și cu rol de asigurare a confidențialității afacerilor, tinerilor le era impusă condiția să lase ca gaj sume de bani cuprinse între 2000 lei și 1500 dolari americani. Ulterior, primii doi erau remunerați, în calitate de curieri, a câte 50 de lei pentru fiecare din cele circa 30 pachețele de droguri distribuite în locațiile pe care le raportau ulterior, prin indicarea electronică a locației exacte, iar ultimul ridica o sumă net superioară, în calitate de cap al grupării. Remunerarea era procesată electronic, în monedă electronică – Bitcoin, Lightcoin, USDT și altele – astfel încât era evitat orice contact fizic. Mai mult, gradul de secretizare a activității ilegale era asigurat și prin faptul că membrii grupării nu se cunoșteau decât în mediul virtual, după denumirile convenționale ale conturilor cu care operau, se spune într-un comunicat emis de Procuratura Generală.

Responsabilii de caz precizează că grupul criminal a fost documentat pe parcursul a cinci luni ale anului trecut. Consumatorii de droguri erau ademeniți cu oferte de prețuri și droguri de o înaltă calitate, iar zilnic erau obținute venituri de peste 20.000 lei din vânzarea acestora. Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul persoanelor reținute, oamenii legii au ridicat peste 5,5 kg de droguri de tip PVP, care ar valora pe piața neagră peste 300.000 lei, rezultând din faptul că un gram de drog era vândut cu 450 – 600 lei.

La această etapă, cei trei inculpați se află în stare de arest. Pentru faptele incriminate, legea penală prevede pedeapsa sub formă de închisoare pentru un termen de la șapte la cincisprezece ani.