„Reiterând importanța respectării drepturilor omului și a normelor democratice general acceptate, sperăm că dificultățile cu care se confruntă în aceste zile poporul belarus vor fi depășite pe cale pașnică, în cadrul unui dialog politic autentic și incluziv”, se spune într-un comunicat emis de instituție.

„În aceste momente dificile, exprimăm întreaga solidaritate cu poporul belarus, continuând să susținem consolidarea democrației, prosperitatea, stabilitatea și independența Republicii Belarus - țară prietenă și partener tradițional important de cooperare al Republicii Moldova”, se mai spune în comunicat.

Amintim că în pofida protestelor violente din această țară generate de alegerea lui Aleksandr Lukașenko pentru un al șasea mandat într-un scrutin denunțat de opoziție drept fraudat, președintele Igor Dodon a ținut să-l felicite pe omologului său belarus, cu ocazia victoriei în cadrul alegerilor prezidențiale. Acesta a postat imediat după alegeri, pe 10 august pe pagina sa de Facebook un mesaj de felicitare „din numele poporului moldovenesc”, dar și al său personal.