Grupul ecologist, intitulat „Heathrow Pause”, a precizat că va lansa drone-jucărie în zonele restricţionate ale aeroportului, dar aflate în afara traseelor de zbor ale avioanelor. Reprezentanţii grupului consideră că această acţiune va determina conducerea aeroportului londonez să menţină la sol toate aparatele de zbor şi să amâne astfel toate cursele, scrie digi24.ro.

„Aceasta este o acţiune simbolică, folosim o portiţă legislativă şi sacrificiul participanţilor pentru a atrage atenţia asupra celei mai grave şi mai urgente crize umanitare cu care ne-am confruntat vreodată„, au declarat reprezentanţii grupului.

„Lipsa de acţiune a guvernului în ceea ce priveşte schimbările climatice şi catastrofa care se profilează legată de expansiunea aeroportului nu ne dau de ales şi ne obligă să acţionăm”, au adăugat ei.

Heathrow este cel mai mare aeroport din Europa.

Activiştii de mediu din grupul „Heathrow Pause” au spus că dronele nu vor fi lansate la înălţimi care să depăşească nivelul capetelor călătorilor şi că vor transmite administratorilor aeroportului londonez o notificare prealabilă cu o oră înainte de debutul acţiunii.