Cumpărau hașiș cu 700 de euro și-l vindeau cu 2500 de euro

Pe lângă faptul că a fost constituit în Republica Moldova și activitățile acestuia erau dirijate de aici, banii acumulați din vânzarea drogurilor erau investiți în activitățile lor desfășurate aici, pe ale căror active și bunuri (imobile și automobile), însă, procurorii au aplicat sechestru.

Rezultatele documentării grupului, timp de doi ani, arată că făptașii cumpărau hașișul la prețul de 700-800 de euro pentru 1 kg, dar îl vindeau traficanților de droguri din Moscova, la preț care varia între 2000 și 2500 de euro, în funcție de calitatea produsului ilegal.

Autoritățile din Moldova au filat activitatea infracțională transnațională

Activitatea grupului a fost monitorizată îndeaproape de către organele de drept din Republica Moldova. Dat fiind că acestea cunoșteau despre despre planurile infracționale ale membrilor, au întreprins în prealabil măsuri de informare a autorităților statelor pe teritoriul cărora erau transportate drogurile  și, în consecință, au fost capturate un număr de șase transporturi de hașiș în Spania, Italia, România, Ucraina, Republica Belarus și Federația Rusă. În total, au fost ridicate 400 kg de hașiș.

Transportare transnațională de droguri în sumă de circa un milion euro

Drogurile erau ascunse în rezervoarele pentru combustibil ale automobilelor care se deplasau din Spania pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Belarusului, Ucrainei, cu destinația finală în Federația Rusă. Membrii grupului evitau traversarea teritoriului Republicii Moldova, pentru ca activitatea lor infracțională să nu fie investigată de către autoritățile de drept de aici. Cantitatea de droguri pe care au transportat-o a fost de 500 de kg, care în urma vânzărilor a generat suma de aproximativ un milion de euro.

poliția.mdpoliția.md

Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă pedeapsa cu închisoare pe un termen de la șapte la 15 ani. Odată cu trimiterea în judecată a acestor doi membri ai  grupului criminal și după ce au fost deferiți justiției alți șase membri ai grupului, acesta a fost destructurat și nu mai desfășoară activitate infracțională.