Aplicațiile beneficiarilor au fost recepționate și evaluate în regim online în perioada stării de urgență.

Din numărul total al companiilor acceptate spre finanțare, 7 întreprinderi sunt din municipiul Chișinău, câte 3 – în UTA Găgăuzia și Florești, 2 întreprinderi – în raionul Telenești și câte o întreprindere – în raioanele Fălești, Edineț, Basarabeasca, Rezina, Ocnița, Hâncești, Râșcani, Orhei, Ialoveni, Cantemir, Anenii Noi și Căușeni.

„Pe parcursul anilor, au fost susținute mii de persoane care au reușit să dezvolte afaceri profitabile. Am toată convingerea că cei 27 de beneficiari de astăzi vor transforma provocările în oportunități și, în timp, afacerile lor se vor transforma în istorii de succes”, a menționat Iulia Costin, director general ODIMM.

Cele mai multe dintre acestea, 15 la număr, activează în domeniul agriculturii, 9 companii sunt prestatori de servicii, iar 3 întreprinderi sunt din domeniul industriei prelucrătoare.

Din totalul proiectelor investiționale, 13 afaceri sunt nou create și 14 întreprinderi sunt în faza de extindere a activității.

Cei 27 de beneficiari vor investi remitențele provenite din munca desfășurată în 11 state: Italia - 9, Marea Britanie – 5, Franța-3, câte 2 SUA și Israel și câte un solicitant din Rusia, Canada, Spania, Germania, Irlanda și Republica Cehă.

Pe parcursul anului curent au mai fost acceptate spre finanțare alte 53 afaceri în sumă totală de 12,93 milioane de lei, ceea ce va favoriza investiții în economie de circa 35,49 mil. lei.

Prin intermediul Programului „PARE 1+1” a fost facilitat accesul la finanțare nerambursabilă pentru 1623 întreprinderi, în sumă de 335,19 milioane de lei. Valoarea totală a investițiilor planificate în economie constituie peste 1,0 miliard de lei, astfel, fiecare leu acordat sub formă de grant generează circa 3 lei investiții în economie. Programul este subvenționat din bugetul de stat și suplimentat din fondurile Uniunii Europene prin Proiectul „Suport pentru IMM în zonele rurale”.