Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, tânărul a avut de suferit în urma unui accident rutier, care s-a produs în această dimineață în localitatea Răcăria, raionul Râșcani.

În urma impactului bărbatul a rămas blocat în autoturismul avariat. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori, care au efectuat lucrări de deblocare a victimei.

În urma accidentului de circulație, victima a suferit diverse traumatisme și a fost preluat de medici la spitalul raional.

În urma investigațiilor medicale a fost luată decezia de transportare urgentă a acestuia în capitală pentru ulterioare intervenții medicale.

Pacientul a fost preluat de la spitalul raional și transportat în siguranță cu elicopterul SMURD fiind monitorizat constant pe parcursul zborului de medicii și paramedicii români. Elicopterul SMURD Iași a aterizat pe stadionul Dinamo din municipiul Chișinău, de unde tânărul a fost preluat de Serviciul Republican Aviasan și transportat la Institutul de Medicină Urgentă. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, aceasta este a douăsprezecea operațiune aero medicală transfontalieră realizată pentru cetățenii Republicii Moldova.