Potrivit cotidianului Corriere della Sera, Marta Fascina, în vârstă de 30 de ani, deputată din partea partidului lui Berlusconi, Forza Italia, şi actuala iubită a politicianului conservator, se află în izolare la reşedinţa acestuia din Arcore, o localitate aflată în apropiere de Milano, după ce a fost la rândul ei depistată pozitiv cu noul coronavirus.

Miercuri s-a aflat că pe lângă fostul premier italian au fost depistaţi pozitiv şi doi dintre copiii săi, Barbara (36 de ani) şi Luigi (31 de ani), care află în izolare la Villa Certosa, pe care Berlusconi o deţine pe insula Sardinia.

„Continui lupta", a spus Berlusconi, care şi-a petrecut ziua răspunzând la apelurile telefonice ale colegilor de partid, dar şi ale opozanţilor săi, potrivit cotidianului Corriere della Sera.

Liderul partidului Forza Italia a plecat din Villa Certosa pe 19 august şi s-a deplasat la Arcore. Cu o zi înainte, Berlusconi a fost prezent la o petrecere la care au participat câteva zeci de persoane.

La întoarcerea sa în Arcore şi după ce a aflat despre rezultatul pozitiv la coronavirus al prietenului său Flavio Briatore, cu care a avut o întâlnire în Sardinia, Berlusconi s-a supus unui prim test serologic, care a ieşit negativ.

Pe 27 august, Berlusconi a făcut o deplasare la Valbonne, în Franţa, unde locuieşte fiica sa Marina, iar la întoarcerea în Arcore, pe 1 septembrie, şi-a făcut din nou testul, care a ieşit pozitiv. Potrivit medicului său personal, Alberto Zangrillo, Berlusconi "nu prezintă simptome şi va rămâne în izolare la reşedinţa sa".

Silvio Berlusconi, va continua să lucreze de la reşedinţa sa din Arcore, în apropiere de Milano, şi va continua să susţină campaniile candidaţilor Forza Italia în alegerile locale din luna septembrie, se menţionează într-un comunicat al echipei sale.