Printre ei şi reprezentanţii UEFA, care au discutat despre situaţia celor mai mari competiţii organizate de forul continental în anul 2020, Liga Campionilor, Europa League şi Campionatul European din 2020.

"Dacă situația devine o amenințare pentru Europa, vom fi obligați să suspendăm Champions League și Europa League", a declarat italianul Michele UVA, vicepreşedintele UEFA, fără ca asta să însemne că forul de la Nyon prevede o criză reală.

Una dintre primele măsuri luate după apariţia mai multor cazuri în Italia a fost suspendarea mai multor evenimente sportive, inclusiv meciuri din Serie A, care urmează să fie reprogramate. De asemenea italienii au mai hotărâz închiderea porţilor la stadioanele pe care se vor juca meciurile Inter Milano-Ludogorets, în Europa League, şi Juventus-Inter Milano, în Serie A.

"Suntem într-o fază de aşteptare, monitorizăm ţară cu ţară, fotbalul trebuie să urmeze indicaţiile guvernamentale din fiecare stat. Încercăm să nu oprim, parcursul sportiv va fi blocat doar dacă situaţia se precipită", a mai spus Uva despre EURO 2020, la Rai Radio 1 Sport.