Igor Dodon a declarat astăzi în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde” că participă la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie în calitate de candidat independent și că va avea o campanie electorală foarte modestă.

„Suntem în plină pandemie, avem secetă, atâtea probleme, am hotărât să nu cheltuim bani aiurea, cum o fac openenții mei. N-ați văzut Sandu, Năstase au împânzit țara cu panouri publicitare, știți cât costă un panou? Eu nu voi avea panouri și nici spoturi la tv, deoarece sunt foarte scupe, 1000 de euro pe minut, ce-s cu prețurile astea? Eu voi merge prin localități cu ziarul cu raportul meu de activitate”, a declarat Dodon.

Acesta a menționat ferm că PSRM-ul nu-l va susține financiar în campania sa electorală. Săptămâna trecută însă Dodon declara altceva. După ce jurnal.md a publicat un articol despre broșura de lux tipărită în 5000 de exemplare pentru care ar fi fost cheltuite câteva sute de mii de lei, Igor Dodon a declarat că pentru Alamanhul Politic, Președenția a suportat cheltuielile, iar ziarul a fost achitat din fondul PSRM.

„Președinția a suportat cheltuieli doar pentru acea cărțulie, ziarul a fost publicat și repartizat de PSRM din fondul partidului. Câteva mii de cărțulii au ajuns la presă, la organele administrației publice locale, și la ambasadori. Din bugetul președinției s-au cheltuit câteva zeci de mii de lei și a fost repartizată prin Poșta Moldovei. În fiecare familie va ajunge ziarul. Așă că linitiți-vă cu milioanele”, a menționat Dodon.