„Suntem îngrijorați de creșterea numărului de cazuri de Covid, dar sistemul medical este pregătit să facă față situației. Rata de ocupare a locurilor în spitale pentru copii este de 40%, iar pentru maturi este de 75%. Mai mult ca atât RM este asigurată cu teste și medicamente”, afirmă Igor Dodon.

În context acesta a menționat că sunt înregistrate mai multe cazuri de infectare cu Covid și printre deputații din Parlament, conducerea Parlamentului urmând să ia o decizie în legătură cu această situație.

„Chiar dacă numărul de infectări este în creștere nu se examinează posibilitatea de a stopa activitatea agenților economici ori a instituțiilor din domeniul educației. Acolo unde sunt înregistrate cazuri de Covid, în școli în grădinițe, se va lua o decizie la nivel local” a spus Dodon.

În context el a amintit de importanța obținerii vaccinului anti-covid din FR. „Este important să obținem vaccinul și după cum cunoașteți autoritățile RM s-au adresat oficial către FR de a obține acest vaccin imediat ce va trece toate etapele necesare de avizare la nivel internațional”.

Amintim că la sfârșitul acestei săptămâni RM a înregistrat un număr record de infectări, 868 de cazuri timp de o zi. potrivit ultimelor informații prezentate de Ministerul Sănătății, 541 de persoane sunt în stare gravă, iar 1315 sunt în stare de gravitate medie. În total în RM s-au infectat 50 875 de persoane și au pierdut lupta cu acest virus 1287 de pacienți.