Brahmaputra, unul dintre cele mai mari fluvii din lume, care izvorăşte din podişul Tibet, traversând apoi India şi Bangladesh, s-a revărsat pe teritoriul statului Assam în weekend, inundând peste 2.000 de sate, ploile continuând şi luni.

„Două persoane au murit înecate în incidente separate în ultimele 24 de ore, iar peste un milion de persoane au fost afectate, situaţia inundaţiilor devenind critică de la oră la oră”, potrivit unei informări guvernamentale. Ploile torenţiale au afectat cel puţin 23 dintre cele 33 de districte din statul Assam, iar autoritatea federală responsabilă de resursele de apă a precizat că nivelurile fluviului Brahmaputra urmează să crească, fiind prognozate precipitaţii suplimentare în următoarele trei zile.

„Situaţia inundaţiilor rămâne extrem de gravă, după ruperea mai multor diguri”, a declarat ministrul resurselor de apă din Assam, Keshab Mahanta. O suprafaţă semnificativă din Parcul Naţional Kaziranga, unde îşi are habitatul rinocerul cu un corn, a fost inundată, au precizat autorităţile.