Octavian Țâcu l-a îndemnat pe Dorin Chirtoacă să-și rezolve problemele pe care le are cu doarele penale pe numele său, după care PUN va face parte din Blocul „UNIREA”.

„Rezolvați-vă problemele penale pe care le aveți, după aceea ne unim. Retrageți-vă de acolo dvs personal, după care ne unim și o să discutăm. Noi nu putem să ne unim cu oameni care portă moștenirea pe care o are Partidul Liberal”, a spus Țâcu.

În replică Dorin Chirtoacă i-a spus: „Dodon cu Plahotniuc mi-au făcut dosare penale și domnul Țâcu flutură cu ele.(...)Aveți încredere în justiție și dosarele pe care le face ea? În cazul președintelui Băsescu, în care justiția i-a luat cetățenia, la comanda lui Dodon, dvs ce poziție aveți?” .

Octavian Țâcu a refuzat să răpundă la întrebările lui Dorin Chirtoacă plasând discuția într-o zonă ironică: „mai mult n-am ce să vorbesc. Eu degrab o să dorm cu dvs într-un pat, deja la a șasea emisiune sunt cu dvs, ori aveți probleme cu auzul, ori găsiți în altă parte urechi?! (...) Dorin, mai bine vorbim despre muște decât cu tine, nu te supăra”.