Uluitor este că mulți sunt minori, iar motivele care i-au împins la astfel de gesturi sunt de la neglijența în familie la abandon.

În localitățile devastate de incendii, părăsite aproape complet acum, poliția patrulează printre casele-fantomă, pentru a vedea dacă mai există localnici care ar avea nevoie de ajutor, dar și pentru a descuraja eventualele tentative de jaf.

Peste tot, case și mașini arse, obiecte abandonate în grabă, vegetație făcută scrum. În alte locuri, chiar dacă focul a cruțat case și ferme, fumul degajat de incendii acoperă totul, iar spaima prin care au trecut îi bântuie și acum pe localnici, scrie Digi24.

Pe lângă cei 500 de mii de dolari oferiți deja de Nicole Kidman, au mai anunțat donații impresionante și alte vedete australiene - Kylie Minogue, tot 500 de mii de dolari și familia lui Chris Hemsworh, un milion de dolari.

Din solidaritate cu victimele și greu încercații pompieri australieni, și Elton John a anunțat că donează un milion de dolari. Au avut loc și funeraliile unuia dintre pompierii voluntari care și-au pierdut viața în lupta cu focul. O gardă de onoare a fost formată în cinstea lui, iar la slujbă a participat și premierul australian, deși este puternic criticat pentru implicarea tardivă și ineficientă pentru aducerea focarelor sub control. Unul dintre cele mai impresionante momente a fost atunci când fetița pompierului a primit o medalie în onoarea lui și a purtat pe cap casca de protecție a salvatorului.