„Eu cred că o să găsim soluții împreună la acest capitol. Polița de asigurare nu costă ca în Germania ori Italia. Dacă e mai ieftină în Italia ori Spania se poate de încercat acolo de trecut lecuirea. Eu însă cred că e cu mult mai scumpă”, a spus Dodon.

Totodată acesta a readus în discuție cazul primei paciente revenite din Italia în RM, infectată cu noul coronavirus, identitatea căreia a dezvăluit-o anterior. De aceasta dată președintele i-a reproșat că se tratează gratuit.

„Vreau să vă aduc exemplul persoanei din Italia, prima care a venit. Ea nu avea poliță de asigurare în Italia, repede s-a dus de acolo, a venit acasă și fără poliță de asigurare medicală a stat aici o săptămână și ceva în secția de reanimare. Știți care-s costurile pentru o săptămână și ceva la reanimare? Haideți să fim sinceri, să punem mâna pe inimă, dacă rămâneți nu o să vă coste mai puțin polița de asigurare medicală în Italia ca în RM”, a conchis Dodon.

Amintim că șeful statului a anunțat ieri că cetățenii RM care revin de peste hotare vor fi obligați să treacă testul la coronavirus chiar la intrare în țară și să-și procure polițe de asigurare medicală. Dodon a precizat că mecanismul ar putea să fie funcțional chiar de săptămâna viitoare