Cazul a fost înregistrat în după amiaza zilei de ieri. În baza informațiilor deținute, angajații Poliției de Frontieră au acționat conform competențelor în prevenirea introducerii ilicite a mijloacelor de transport pe teritoriul Republicii Moldova. În cadrul cercetărilor a fost efectuată o percheziție la domiciliul unui locuitor din raionul Briceni, în vârstă de 33 de ani. Acesta avea improvizat în curtea gospodărie un centru de deservire auto pentru care nu deținea autorizație de funcționare.

Mai mult, bărbatul este bănuit, împreună cu alți complici, de falsificarea elementelor de identificare ale autovehiculelor, inclusiv prin ștanțarea semnelor de marcare a caroseriei. Astfel, în timpul percheziției au fost ridicate 26 de plăcuțe de înmatriculare străine.

Acțiunile de urmărire penală cât și măsurile speciale de investigații se desfășoară și la această oră în vederea stabilirii și identificării tuturor figuranților implicați în aceste ilegalități. De asemenea, pe numele moldoveanului a fost inițiată o cauză penală în baza art. 276 al.1, Cod Penal al Republicii Moldova.