Potrivit Cristinei Lesnic, Chișinăul nu este interesat să creeze blocaje sau bariere administrative niciunui agent economic.

„Abordarea noastră este echilibrată indiferent dacă agentul economic este înregistrat oficial pe malul drept sau pe malul stâng al Nistrului. Reconfirm că astăzi acest agent economic este cu statut legal în registrul nostru”, a menționat Cristina Lesnic.

Viceprim-ministrul pentru reintegrare spune că nu vede nimic ieșit din comun atunci când Guvernul intervine cu acțiuni prin care să asigure ca fiecare agent economic să poată desfășura activitatea în mod normal, fără blocaje sau bariere administrative.

Potrivit RISE Moldova, premierul Pavel Filip și-a folosit influența pentru a ajuta Uzina Metalurgică de la Râbnița să scape de sancțiunile Ucrainei impuse în mai 2018 la pachet cu alte peste 700 de entităţi conectate cu Moscova.

Într-o investigație comună cu o echipă din Ucraina, se arată o scrisoare semnată de Pavel Filip, în care acesta cere de la administrația de la Kiev nu doar să anuleze embargoul impus uzinei din regiunea separatistă, ci și să înceteze orice investigații în legătură cu aceasta.