V-aţi întrebat vreodată cât costă contul vostrui de Facebook? Ei bine, Money Guru are răspunsul la această întrebare, informaţiile fiind colectate chiar de pe „piaţa neagră” a internetului, aşa numitul „Dark Web”. Aici poţi cumpăra detalii de logare pentru reţeaua de socializare a lui Mark Zuckerberg cu doar 3,37 euro, detalii pe care le poţi folosi cum doreşti. Poţi avea astfel acces la alte conturi ale persoanei respective, în cazul în care foloseşte Facebook pentru log-in, poţi vedea întregul său istoric de mesaje, fotografii private şi orice altceva este legat de acel cont.

social mediasocial media

Informaţiile inscripţionate pe un card de credit sunt însă ceva mai valoroase: 100 euro, în timp ce cardurile de debit costă aproape 70 de euro, scrie Go4it. Money Guru a ajuns la suma de 835 euro pentru identitatea completă a unui utilizator de internet care foloseşte multe conturi pe multe platforme, cu tot cu informaţiile sale de pe card, adresa de acasă, numere de telefon şi tot ce ar putea fi ataşat de respectivele conturi cumpărate.

financefinance

Studiul spune că 39% dintre cazurile de fraudă online rezultă în pagubă de peste 300 de euro, în timp ce peste 25% dintre cazuri crează pagube între 700 şi 50.000 euro. Având în vedere aceste statistici, poate că ar fi o idee bună să încercăm să oferim cât mai puţine date personale online şi să limităm numărul de conturi care au acces la un card de credit, adresa de acasă şi alte astfel de detalii.