„Delegația Republicii Moldova, dar și reprezentanții delegați în Comisie de către Misiunea OSCE și Ucraina, susțin inițiativa delegației Federației Ruse, însă delegația transnistreană în continuare refuză să o accepte și creează blocaje în activitatea Comisiei. În lipsă de consens, și de această dată Comisia și-a desfășurat lucrările fără a avea subiectul respectiv pe ordinea de zi. La inițiativa reprezentantului părții ucrainene, în condițiile în care delegația transnistreană până la moment nu a oferit un răspuns la demersurile reprezentanților Republicii Moldova și ai Misiunii OSCE, au fost reluate discuțiile cu privire la provocările organizate pe durata lunii august de către pretinsele structuri de securitate transnistrene în preajma localității Pohrebea, r. Dubăsari”, se spune într-o declarație a Delegației RM.

Membrii Comisiei au luat act de informația prezentată de către șefii militari superiori din cadrul Forțelor Mixte de Pacificare, care au stabilit că echipamentul posturilor de pacificatori amplasate în Zona de Securitate corespunde cerințelor regulamentare și asigură executarea conformă a sarcinilor înaintate către efectiv, se mai spune în comunicat.

La ședință au fost confirmați în funcție 5 observatori militari noi din partea Ucrainei în schimbul altor 5 care și-au încheiat mandatul în Forțele Mixte de Pacificare.