Directorul general al OMS: Săptămâna aceasta vom ajunge la 750.000 de decese din cauza Sars-Cov-2. Liderii şi cetăţenii trebuie să acţioneze pentru a eradica transmiterea virusuluiCITEȘTE ȘI Directorul general al OMS: Săptămâna aceasta vom ajunge la 750.000 de decese din cauza Sars-Cov-2. Liderii şi cetăţenii trebuie să acţioneze pentru a eradica transmiterea virusului

Van Kerkhove a spus că „nu există indicii că acest virus are un caracter sezonier” şi a cerut oamenilor să facă tot ce pot - inclusiv să se distanţeze fizic, să poarte mască în locurile în care este indicat şi să evite aglomerările - pentru a preveni răspândirea infecţiei.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, a lăudat, la aceeaşi şedinţă infromativă, ţările care au luat decizia de a implementa carantina în oraşele şi regiunile unde au fost înregistrate creşteri ale numărului de cazuri de infectare.

„Măsuri puternice şi precise ca acestea, în combinaţie cu utilizarea tuturor uneltelor pe care le avem la dispoziţie, reprezintă cheia prevenirii oricărei revigorări a Covid-19 şi permit societăţilor să se redeschidă în siguranţă”, a spus el, citează BBC.

La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus în Wuhan (China), la finalul anului trecut, au fost înregistrate oficial aproximativ 20 de milioane de cazuri în peste 190 de ţări.

Jumătate dintre acestea au fost raportate în SUA, Brazilia şi India.

Din totalul celor infectaţi, 12,1 milioane de oameni au fost declaraţi vindecaţi, iar 731.570 au decedat, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.