Rikki Neave a fost ultima dată văzut în viață în dimineața zilei de 28 noiembrie 1994, în timp ce pleca spre școală. Corpul fără viață a fost găsit a doua zi, în pădurea din apropierea casei sale. Din raportul medico-legal a reieșit faptul că moartea a survenit în urma strangulării.

Poliția a redeschis în 2015 dosarul privind moartea copilului.

James Watson, un bărbat în vârsta de 38 de ani, ce nu avea un domiciliu stabil, a fost acuzat de uciderea băiețelului și va apărea în fața magistraților din Peterborough, scrie Digi24.

Printre suspecții poliției din acest caz s-a aflat și mama copilului, dar aceasta a fost declarată nevinovată doi ani mai târziu. A fost, însă, condamnată la 7 ani de închisoare după ce a pledat vinovată pentru neglijență.

La 20 de ani după crimă, polițiștii au lansat un apel public către cei care aveau informații legate de caz, iar în urma acestuia au aflat identitatea a două persoane care fuseseră văzute ieșind din pădurea în care a fost găsit cadavrul.

„Am început să investigăm din nou cazul în 2015 și în urma unor ample cercetări, acum suntem autorizați de către Serviciul de urmărire penală să îl acuzăm pe James Watson de moartea lui Rikki”, a declarat Paul Fullwood, unul dintre anchetatori.