MAEIE reamintește că în perioada pandemiei de COVID-19, mai multe state, inclusiv Republica Moldova, au sistat circulația cetățenilor străini peste hotare în scopul limitării răspândirii infecției. În acest context, în Republica Moldova transportul rutier de persoane în trafic internațional prin servicii regulate, regulate speciale, ocazionale și în regim taxi este suspendat, cu excepția curselor speciale autorizate de către Comisia pentru Situații Excepționale.

MAEIE atenționează toți cetățenii, care planifică să revină în țară, să utilizeze doar curse autorizate, pentru a evita situațiile neprevăzute.

Înainte de planificarea călătoriilor cetățenii RM sunt îndemnați să consulte sursele oficiale referitoare la alertele de călătorii și condițiile de acces pe teritoriile statelor străine. Ministerul îndeamnă cetățenii să se informeze despre cursele și zborurile charter efectuate în scopul repatrierii, exclusiv din surse oficiale, în special de pe pagina web a Autorității Aeronautice Civile (www.caa.md), Agenției Naționale Transport Auto (www.anta.gov.md), a Guvernului (www.gov.md), a Ambasadei sau Consulatului General al Republicii Moldova din țara de reședință.