Procuratura municipiului Chișinău anunță despre finalizarea și expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a tânărului care a provocat cumplitul accident de pe strada Ismail.

Tragedia a avut loc în noaptea de 16 spre 17 mai 2020 când inculpatul, la volanul unui Audi, a intrat pe roșu în intersecția străzii Ismail cu bulevardul Ștefan cel Mare din capitală, tamponând din viteză un taxi, după care din inerție a fost proiectat într-o altă mașină care staționa regulamentar la culoarea roșie a semaforului.

În rezultat, șoferul și pasagerul din taxi au decedat. Șoferul de taxi răpus în cumplitul accident își cumpărase în credit mașina, iar în momentul tragediei se afla la ultima sa comandă.

Imediat după accident, șoferul din Audi a fost reținut, iar ulterior arestat, pe tot parcursul urmăririi penale acesta negându-și vina și refuzând să colaboreze cu procurorii.

Ieri, totuși, el și-a recunoscut vinovăția, iar procurorii au trimis în judecată dosarul de învinuire pentru ”încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane”.

Pentru această infracțiune legislația prevede de la 6 la 10 ani închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.