Un oficial american a prezentat, în timpul unei întâlniri de lucru, rezultatele unor cercetări realizate de Guvern, potrivit cărora efectele coronavirusului ar slăbi dacă este expus la soare, iar înălbitorul ar putea ucide virusul din salivă sau din fluidele respiratorii, în câteva minute.

Liderul de la Casa Albă a sugerat că ar trebui făcute mai multe verificări, însă studiul trebuie tratat cu prudență.

„Văd că dezinfectantul îl poate elimina (n.r. coronavirusul) într-un minut. Un minut. Există o modalitate prin care am putea face asta, prin injectarea în corp sau altă modalitate de curățare? Ar fi interesant să verificăm asta. Se poate sau nu se poate. Nu sunt medic”, a declarat Donald Trump.

Numărul total al morţilor, în SUA, se apropie de 50.000

Epidemia de COVID-19 a provocat 49.759 de decese în Statele Unite, după ce în ultimele 24 de ore s-a înregistrat unul din cele mai ridicate bilanţuri, conform datelor furnizate joi seara de Universitatea Johns Hopkins.

De miercuri până joi seara, pe teritoriul SUA s-au înregistrat 3.176 de decese provocate de COVID-19, reprezentând cel mai ridicat bilanţ zilnic înregistrat până acum la nivel global de la începutul pandemiei.