Fotografia în care apare directoarea gimnaziului, Ana Matei, președintele socialist al raionului Râșcani, Vasile Secrieru, primarul Alexandru Sandu și deputatul socialist Vlad Mizdenco, înghesuiți în pragul ușii veceului tăind panglica ținută de doi copii, a devenit virală pe internet și a stârnit multe reacții negative.

Întrebat ce crede despre inaugurarea veceului din satul Hiliuți, la care a participat și un reprezentant al PSRM, partidul care l-a înaintat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Igor Dodon a declarat că cei care au rezolvat problema blocului sanitar din acest gimnaziu sunt bravo, dar să tai panglici, nu este cea mai bună idee.

„Nu haideți cu chestiile asta... Vreau să menționez două lucruri. Lipsa blocurilor sanitare în zona rurală este o problema mare, cei care au luat hotărârea să hotărască această problemă sunt bravo. Hotărârea acestor probleme este un lucru bun, salut inițiativa. Să faci show-uri din asta este o prostie totală, să taie panglici nu e cea mai bună idee.

Acei care critică acum aceasta au fost cândva prim miniștri, integratori europeni, de ce n-ați rezolvat problema asta? Erați preocupați cu furtul miliardului? De ce n-ați făcut atunci, acum săriți cu critica. Da, au luat-o prea razna cu PR. Este o situație stupidă, dar problema este și trebuie rezolvată”, a spus Dodon.