„Orchestra simfonică și-a reluat de astăzi repetițiile, iar pe parcursul zilei de mâine, urmează să fie finalizat și transferul Ansamblului de Muzică Populară „Folclor” și a Capelei Corale Academice „Doina”. Ansamblul „Concertino” își va desfășura activitatea în clădirea Direcției Cultură a mun. Chișinău.”, a menționat directoarea Filarmonicii.

Administrația Filarmonicii la fel urmează în cel mai scurt timp să se instaleze în spațiile Palatului Național din str.Pușkin nr.24.

Elena Pintilei, directorul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova a subliniat că instituția este deschisă să ajute la restabilirea colecției de documente a Bibliotecii Filarmonicii. „BNRM a adunat în timp o colecție bogată de note, partituri, dar și alte tipuri de publicații muzicale și deține tehnologiile, care ar permite scanarea și xeroxarea documentelor necesare pentru a reconstitui atât cât se poate Biblioteca Filarmonicii Naționale, care a suferit din cauza incendiului”, a mai precizat directorul BNRM.

Ministrul Igor Șarov i-a îndemnat pe cei prezenți să întocmească în cel mai scurt timp lista necesarului de finanțare pentru perioada imediat următoare. „Ajutați-ne să vă ajutăm. Veniți cu sugestii concrete, astfel încât noi să putem identifica soluții la problemele dvs.”, a subliniat oficialul.

Amintim că incendiul de la Filarmonica Națională a lăsat zeci de angajați fără un loc de muncă, fără sală, fără instrumente.

Focul ar fi pornit de la acoperișul clădrii, după care s-a extins pe o suprafață de circa 3500 m2.