Potrivit unui raport al jandarmeriei, lui Guardiola, un partizan al „dreptului de a decide”, i se reproşează faptul că a citit un manifest, la 11 iunie, care a avut rolul de a-i mobiliza pe toţi susţinătorii independenţei.

Acuzat de „rebeliune”, tehnicianul va fi judecat probabil de justiţia spaniolă, potrivit unor surse citate de ESPN.

Născut la Santpedor, în centrul Cataloniei, Guardiola, 46 de ani, a cunoscut cel mai mare succes ca jucător şi antrenor la FC Barcelona.

Pep Guardiola, unul dintre cei mai buni tehnicieni din lume, este antrenor la Manchester City din vara anului trecut, după ce a mai pregătit pe Bayern Munchen. „Cetăţenii” domină campionatul englez, având un avans de 11 puncte în fruntea clasamentului, faţă de rivala Manchester United, după 18 etape.

Catalanii au votat masiv pentru a decide dacă separatiştii se întorc la putere în regiunea din nord-estul Spaniei, la două luni după ce au fost destituiţi în urma unei tentative de secesiune care a zguduit Spania şi Europa.

După proclamarea unilaterală a independenţei pe 27 octombrie, Guvernul spaniol al lui Mariano Rajoy a suspendat autonomia regiunii, a destituit Executivul şi a dizolvat Legislativul regionale, pentru a convoca aceste noi alegeri.