„Vă mulţumesc mult, prieteni, pentru urările de bine pentru 2016! Şi eu vă urez vouă La mulţi ani, multă fericire şi multă-multă sănătate! Sănătatea e sfântă, şi cu siguranţă uneori mai importantă decât politica: când ai "bucurii" cum am avut eu recent înveţi că e mai bine să stai în sânul familiei şi să te tratezi, ignorând, pentru moment cel puţin, politica. Din păcate, politica nu îmi dă pace (văd asta din reacţii în media), dar sănătatea e prioritară de data asta. Mulţumesc tuturor pentru gândurile bune, mă întorc curând la treabă!”, este mesajul postat de Zotea şi pe care liderul PL, Mihai Ghimpu, l-a apreciat.

De menţionat că de la şedinţa de astăzi a Parlamentului au lipsit toţi deputaţii fracţiunii PSRM, cei din PCRM, care au şi anunţat din start că nu vor participa la şedinţă. Nici cei 14 transfugi din PCRM nu s-au prezentat la şedinţă. Deputaţii PD, PL, PLDM şi grupul Leancă ar fi asigurat însă cvorumul în Parlament, dacă nu lipseau nouă deputaţi din PL şi PD.

Este vorba despre Artur Gutium, Alina Zotea şi Iurie Dîrda din Partidul Liberal şi Valentina Buliga, Constantin Botnari, Vladimir Andronachi, Elena Bacalu, Eugen Nichiforciuc şi Corneliu Padnevici de la Partidul Democrat.

Întrebat de ce au lipsit cei trei deputaţi liberali, liderul PL, Mihai Ghimpu, a spus că „absenţele au fost motivate”. La rândul său, liderul PD, Marian Lupu, a declarat că „le-a permis deputaţilor să se ocupe de problemele familiale”.

De menţionat că fostul candidat desemnat la funcţia de prim-ministru, Ion Sturza, a declarat după şedinţă că a fost surprins de lipsa de cvorum, în situaţia în care au existat asigurări, inclusiv de la PD, că deputaţii se vor prezenta la şedinţe. „Ştiam că va fi o tendinţă „să nu-i dăm voie lui Sturza să vorbească în Parlament”. A fost o teamă mare pentru mesajul pentru din Parlament. Am mizat pe cvorum, am considerat că deputaţii trebuie să-şi îndeplinească funcţiile care reies din Constituţie, să-şi întrerupă vacanţele”, a spus Ion Sturza.