Crima a avut în locuința a doi concubini din satul Dobrușa, comuna Negureni, raionul Telenești. Aceștia au fost omorâți de către vecinul lor și amicul acestuia, ambii în stare de ebrietate.

La data 11 decembrie, bărbatul în vârstă de 29 de ani a fost recunoscut vinovat de Judecătoria Orhei și a fost condamnat 20 de ani închisoare, în penitenciar de tip închis. De asemenea, la solicitarea procurorilor, inculpatul a fost obligat să achite în contul statului cheltuieli judiciare în sumă de 32.759 lei

Totul a avut loc din cauza unui conflict care s-a iscat între vizitatorii nepoftiți și victime, atunci când primii au forțat ușa ca să pătrundă în casa lor, unde se refugiase concubina unuia dintre ei.

Situația a escaladat, iar cei doi i-au lovit repetat pe vecin și concubina acestuia cu o bucată de lemn, până au căzut la pământ. Între timp, concubina făptașului, pe care acesta o căuta, a părăsit casa victimelor la care se refugiase.

Bărbatul a mai fost condamnat pentru furt, în anul 2007. Acesta nu era angajat în câmpul muncii, avea o relație de concubinaj și avea la întreținere doi copii. Până la pronunțarea acestei sentințe, la solicitarea procurorilor, acesta a fost plasat în arest preventiv. Sentința este cu drept de atac.

Amintim, în toamna acestui an, procurorii anunțau condamnarea primului inculpat, la o pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de 30 ani de, în penitenciar de tip închis.