„Consecințele acestei acțiuni se resfrâng, ca de obicei, asupra dezvoltătii economice a Republicii Moldova și asupra viitorului european al tinerilor moldoveni din țară și de peste hotare. Cetățenii moldoveni au nevoie de suportul Uniunii Europene mai mult ca niciodată, iar UE trebuie să transmită un mesaj clar că nu tolerează această situație, în care voința cetățenilor din Chișinău de a-l alege pe Andrei Năstase este răsturnată prin influențarea unor decizii ale instanțelor”, a declarat Cristian Bușoi.

Mai mult, în cotextul noii legi electorale, ce încalcă toate recomandările Comisiei de la Veneția și ale Biroului OSCE pentru Instituțiile Democratice și Dreptului Omului, este nevoie de un mesaj la fel de clar că trebuie să se revină la o legislație care oferă șanse egale tuturor competitorilor politici, a adăugat europarlamentarul PNL.

„Moldova trebuie să rămână pe drumul valorilor europene, către o democrație sănătoasă, un sistem judiciar independent și dezvoltarea mediului de afaceri”, a conchis Cristian Bușoi.