Pentru prima dată în Republica Moldova, un grup de peste 15 ziariști și alți formatori de opinie, vor redescoperi turismul de aventură în cadrul evenimentului RedescoperaAventura. Pe parcursul a 48 de ore, ei vor alerga prin viile și codri din zona de nord a țării circa 12 km, vor coborâ pe Nistru cu kayakurile mai mult de 10 km, după care vor explora zona de sud cu bicicletele, parcurgând o distanță de peste 40 km.

turismturism

Pe parcursul întregii expediții, care se va desfășura în perioada 1-2 august 2020, participanții vor vizita mai multe destinații turistice, de la vinării până la muzee și atracții naturale.

Oaspeții în căutare de adrenalină și experiențe în aer liber vor putea opta pentru drumeții în regiunea Codrilor, în proximitatea satului Sadova, la Crama Tudor, un mic producător de vinuri și destinație de experiențe unice de turism rural și oeno-gastronomic; plimbări cu kayak-ul sau barca pe râul Răut, în rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi sau pe râul Nistru, dezvoltate de KayakingTours, o companie specializată în servicii de turism de aventură; sau escapade turistice cu bicicleta pe o nouă rută turistică de ciclism pe traseul Chișinău–Palanca, dezvoltată de VeloPoint, o companie de închiriere de biciclete și experiențe de ciclism turistic. Acești trei prestatori de servicii turistice au beneficiat de granturi și asistența Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și UK Aid, pentru procurare de biciclete, kayak-uri, echipamente și amenajări care au sporit calitatea serviciilor turistice oferite.

turismturism

Itinerariul de ciclism este unic în Moldova, cu o distanță impresionantă de 226 km, care cuprind 6 segmente și zeci de circuite în jurul destinațiilor turistice din regiunea Codru și Ștefan Vodă. Turiștii activi vor gusta din experiențele autentice ale turismului rural, vor interacționa cu localnicii și se vor delecta cu peisajele nemaipomenite ale Moldovei.

turismturism