„Nimeni nu are de gând să facă nici un fel de coaliție ori alianță, noi am propus să ne consolidăm ca opoziție ca acest președinte să nu intre în campania prezidențială cu toate avantajele pe care le are astăzi. Nu trebuie de făcut alianțe, de semnat hârtii. Lucrul acesta îl vom face prin intermediul platformei parlamentare. Consider că vom găsi soluții să trimitem în istorie acest Guvern și să numim altul mai profesionist și mai aproape de nevoile cetățenilor”, a spus deputatul.

Acesta s-a arătat deranjat de criticele lui Igor Dodon care i-a numit pe deputații care au părăsit PD și au aderat la grupul „Pro Moldova” „transfugi”. Însăși Dodon l-a părăsit cândva pe liderul comuniștilor, Vladimir Voronin și partidul în care a crescut și a mers la PSRM, amintește Candu. „A mers de la comuniști la socialiști, l-a votat pe Timofti, ba chiar am auzit că a făcut-o și pentru bani. Vom avea multe de spus referitor la banii care îl înconjoară pe Igor Nicolaevici, o să-i dedicăm mai multă atenție în următoarea perioadă” a sugerat liderul „Pro Moldova”.

„Grupul nostru, dar cred că ni se va alătura și cei din opoziția parlamentară, societatea civilă, vom face tot posibilul ca interesele financiare, schemele care îl înconjoară să fie dezvăluite societății. Urmează o perioadă interesantă”, a mai spus Candu.

Amintim că șeful statului, Igor Dodon, a criticat azi dur deputații care au plecat din PD în grupul parlamentar „Pro Moldova”. El a menționat că în spatele plecării acestora ar sta controversatul om de afaceri, oligarhul Vladimir Plahotniuc

Dodon a lăsat să se înțeleagă că în cazul în care va fi destrămată actuala majoritate parlamentară și va fi creată una nouă „din deputați transfugi”, ar putea declanșa alegeri parlamentare anticipate.