"Respingem cu tărie aceste afirmaţii", a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov. "Este evident că un comitet nu poate avea informaţii fiabile despre ceea ce se întâmplă pe teren", a adăugat el.

Un raport al unei comisii a ONU a constatat că Rusia - principalul aliat al guvernului sirian împotriva rebelilor şi militanţilor - a efectuat atacuri aeriene asupra unei pieţe populare şi unei tabere pentru persoane strămutate ucigând zeci de civili în iulie şi august.

Printre altele, Rusia a respins marţi declaraţiile Turciei şi ale ţărilor occidentale despre fluxurile de refugiaţi şi o criză umanitară în regiunea Idlib din Siria, descriind informaţiile ca "nefondate", potrivit agenţiei de presă Interfax, preluată de Reuters, citând Ministerul Apărării de la Moscova.

Rusia declară că aproape 200.000 de refugiaţi sunt în prezent în apropierea frontierei siriano-turce din cauza luptelor din Idlib, dar precizează că nu mai mult de 35.000 de persoane au trecut graniţa din zonele de conflict din Siria spre Turcia până acum în 2020.