Un incendiu pe o suprafață extinsă a fost lichidat de salvatori ieri 8 martie în sectorul Botanica, strada Grenoble 130/2.

Potrivit IGSU apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13.54. La fața locului au fost trimise trei autospeciale de intervenție care au luptat cu focul timp de trei ore pentru a opri răspândirea.

În urmaincendiului au fost afectate o suprafață de 15 hectare de vegetație, iar focul a obținut răspândire și la o parcare auto aflată în preajmă. Însă nimeni nu a avut de suferit.

Alte incendii care au cuprins suprafețe extinse au fost înregistrate la Ialoveni, unde focul a mistuit 22 de hectare de teren, Cantemir, localitatea Țolica un arderea a cuprins 15 hectare de vegetație, dar și Gotești fiind afectate 20 de hectare de iarbă.

Tot de intervenția pompierilor a fost nevoie și în localități din raioanele Glodeni, Rășcani, Dondușeni, dar și la Leova Cahul și Comrat.

Potrivit datelor IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit pentru a lichida 391 de hectare de vegetație arsă în toată țara.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de urgență îndeamnă oamenii să nu aprindă iarba uscată și gunoiul, întrucât aceste focare pot fi cu ușurință scăpate de sub control.

În condiții de vânt și umiditate redusă focul se poate răspândi rapid la spații forestiere dar și la clădirile aflate în preajmă. În caz de situații de risc persoanele pot apela Serviciul 112.