'Greutatea sa exactă este de 18,96 carate. Ţinând cont că majoritatea diamantelor roz cântăresc mai puţin de un carat, este o greutate considerabilă", a explicat pentru AFP Jean-Marc Lunel, specialist în bijuterii la Christie's.

"Trebuie să ştiţi că acesta este extraordinar şi este probabil cel mai frumos (diamant) prezentată vreodată la o licitaţie publică. Aşadar, toate speranţele sunt permise pentru vânzarea acestei pietre, marţi", a precizat el.

Acest diamant roz ''fancy vivid'' - cea mai mare saturaţie - a aparţinut familiei Oppenheimer, care a condus timp de zeci de ani compania minieră De Beers.

''Acest diamant provine din minele din Africa de Sud. A fost tăiat cu mult timp în urmă - a fost descoperit acum aproximativ un secol, a fost probabil tăiat în anii '20 şi nu a fost retăiat'', a adăugat Lunel.

"Imaginaţi-vă un domino din care aţi tăia colţurile... Tăietura sa este destul de clasică, noi o numim tăietură smarald; cele mai multe diamante tăiate astăzi au dimensiunile modificate pentru a scoate în evidenţă faţetele", a mai spus specialistul, scrie Agerpres.

''Pink Legacy'' s-a aflat în proprietatea familiei Oppenheimer timp de mai multe decenii, potrivit Christie's, care nu a dezvăluit numele actualului proprietar al pietrei.

Valoarea diamantului este estimată la 30 - 50 de milioane de dolari (între 26,5 şi 44,1 milioane de euro).