În apariția sa în fața mulțimii Ilan Șor l-a acuzat pe președintele Igor Dodon că ar exercita presiuni asupra judecătorilor pentru a-l exclude pe Balinschi din cursa electorală de la Hâncești. „El, pe cine vrea, lasă, pe cine vrea, îl elimină. Autoritățile ne pun bețe în roate pentru că se tem de noi, de cei care facem ceva. Dodon a uzurpat puterea în RM. Dar noi îi vom spune „nu”, îi vom demonstra că nu este împărat, că avem un stat democratic și poporul e în drept să-și aleagă deputații”, s-a adresat Șor mulțimii.

Simpatizanții aduși la protest au aplaudat și au scandat numele liderului lor de partid.

Șor a continuat: „Noi nu-i vom permite să uzurpeze puterea. Ajunge să-și mai bată joc de oameni. Noi cerem condiții mai bune de viață, pensii mai mari pentru pensionari”.

„Ura!”, „Ilan Șor” a scandat iar mulțimea.

După mai bine de o oră de proteste Partidul „Șor” a anunțat despre suspendarea acțiunii pe fundalul situației îngrijorătoare privind coronavirusul.

Curtea de Apel examinează solicitarea Comisiei Electorale Centrale de a-l exclude din cursa electorală pe Vitalie Balinschi, candidatul Partidului „Șor”. Acesta este acuzat de acțiuni de corupere a alegătorilor.