„Insistența cu care actualul (încă!) procuror-general Eduard Harunjen se ține cu orice preț de fotoliu este cel mai concludent argument că el este cea mai importantă redută din schema generalizată a statului capturat de către regimul Plahotniuc. Dincolo de tentativele disperate de a-și menține funcția, soarta lui Harunjen este deja decisă de ruinarea piramidei, edificată de o manieră diabolică de „geniul de la Grozesti” și de echipa sa de „îngerași” care mereu l-a asistat. O mare parte din aceștia (toți experți universali, inclusiv la actul barbar de schilodire a sărmanilor curcani!) se erijează actualmente în eroii opoziției parlamentare, cu veleități proeuropene. Dacă în cazul lor noua condiție este una firească și binemeritată după dezmățul pe care l-au făcut în toate domeniile, atunci chiar nu înțelegem pe ce și pe cine mai mizează procurorul-șef Harunjen?”, afirmă deputatul ACUM, fost ambasador al RM în România,

Potrivit lui Iurie Reniță, soluția cea mai onorabilă pentru Harunjen ar fi să plece imediat din funcția deținută, fără a fi, însă, absolvit de responsabilitatea pentru toate ilegalitățile comise în procuratură în perioada mandatului său.

„Dacă, cumva, sunteți inamovibil, atunci ar exista o soluție onorabilă: lăsăți inamovibilitatea la Procuratură, iar dvs plecați chiar astăzi, împreună cu toate secerile și ciocanele de pe exteriorul (interiorul) noului sediul al procuraturii. Spre binele dvs și al întregii societăți. Să nu uitați, bineînțeles, și de lista suplimentară din raportul Kroll-2. Nu mai pierdeți timpul, oricum sfârșitul e aici și acum. Avem și procurori onești, integri, care ar accepta să activeze chiar și fără inamovibilitate. LA REVEDERE!”, a mai spus deputatul Reniță.