Un panou publicitar de dimmensiuni mari instalat pe strada Pușkin din capitală, s-a prăbușit peste o mașină parcată în fața Palatului Național „Nicolae Sulac”.

Jurnal.mdJurnal.md

Tot astăzi, pe o stradă din capitală, un copac a fost smuls și s-a prăbușit în curtea unui bloc. Imaginile au fost plasate de internauți pe rețelele sociale. Locuitorii din zonă se plâng că autoritățile nu au dispus lucrări de defrișase chiar dacă au fost înaintate mai multe cereri.

GBMGBM

Vântul a distrus în această dimineață și o stație de așteptare la Durlești după ce un arbore s-a prăbușit peste drumul local și peste stație. La fața locului au intervenit pompierii, iar în urma incidentului, nimeni nu a avut de suferit.

GBMGBM

În contextul avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, dar și în condiții meteorologice nefavorabile salvatorii avertizează cetățenii, că aflarea sub arbori uscați și clădiri avariate prezintă pericol pentru viața și sănătate.

Totodată, oamenii sunt atenționați să nu calce cabluri şi fire căzute la pământ, dar și să-și monitorizeze strict minorii. Mai mult, pompierii îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile antiincendiare şi să nu aprindă vegetaţia uscată şi resturile menajere.

În condiţii de vânt puternic şi umiditate redusă, focarele se pot răspândi cu repeziciune pe spaţii extinse și pot provoca incendii de proporții. În situaţii de risc oamenii sunt îndemnaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112.