S-a întâmplat după victoria cu 5-3 împotriva rivalilor de la Chelsea, iar suporterii au ieșit pe străzi și nu au mai ținut cont de distanțare socială.

Astfel, pentru că au pus în pericol sănătatea celorlalți, forțele de ordine au fost nevoite să intervină și abia în jurul orei 02:00 noaptea au reușit să-i disperseze pe ultrași. Nouă persoane au ajuns în arestul poliției, pentru violențe, lovire, stare de ebrietate și consum de droguri.

"Suntem dezamăgiți de scenele din afara stadionului Anfield și de faptul că mulți suporteri nu au respectat sfatul de a sărbători acasă", se arată în comunicatul celor de la Liverpool.

Jucătorii lui Liverpool au primit trofeul Premier League, așteptat pe Anfield de 30 de ani, dar au sărbătorit singuri succesul. ”Scena” a fost montată în celebra peluză a fanilor ”cormorani”.

După meciul câștigat cu Chelsea, scor 5-3, fanii au umplut străzile din oraș pentru a sărbători câștigarea titlului pe plan intern, după ce anul trecut au ieșit în stradă pentru câștigarea Ligii Campionilor.

Astfel, Liverpool a ajuns la 19 trofee de campioană, și este depășită la acest capitol doar de Manchester United, care a cucerit ultimul titlu din cele 20 în 2013, cu Sir Alex Ferguson pe bancă.

Pentru antrenorul Jurgen Klopp, ajuns în Anglia în 2015, e primul titlu național câștigat după opt ani. În 2012, el cucerea Bundesliga, cu Borussia Dortmund.

Totodată, Klopp e deja la al patrulea trofeu obținut pe Anfield. A luat Liga Campionilor, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor, toate trei în 2019.