Ion Ceban a ținut să precizeze că vor fi verificați toți agenții economici care activează în zona stației de epurare a apelor uzate și li se vor înainta prescripții de conformare, iar cei care nu-și vor respecta obligațiunile contractuale urmează a fi deconectați de la rețeaua de canalizare.

„Cei care prin activitățile lor generează apariția mirosului neplăcut în oraș, care creează un mare disconfort cetățenilor, vor fi sancționați prin debranșare", a spus Ceban.    

Totodată, directorul interimar al S.A. „Apă-canal Chișinău", Anatolie Lichii, a menționat că unii consumatori industriali au semnat deja contracte pentru preluarea apelor supraîncărcate și angajamente privind respectarea acestor prevederi. Astfel, a fost perfectat și un grafic de deconectare a acestora de la serviciul public de canalizare, în caz de neconformare.

Pe parcursul săptămânii precedente au fost prelevate probe ale apelor uzate de la 23 de entități economice din zonă. În funcție de rezultate, aceștia urmează să înlăture neconformitățile sau riscă să fie debranșați de la rețeaua publică de canalizare.