În această dimineața a fost semnalat trafic intensiv în punctele de trecere Mirnoe, Criva, Vulcănești și Larga, timpul de așteptare ajungând la 40 de minute. Către ora 09:00 situația în toate punctele de trecere a revenit la un regim obișnuit de lucru.

Totodată, în după amiaza zilei de astăzi se așteaptă un flux mare de călători și mijloace de transport în punctele de trecere situate la frontiera de EST: PTF comun Palanca și PTF Tudora. În majoritatea călătorilor, care vin în R.Moldova, vor fi conaționalii care au ales să se bucure de zilele libere pe litoralul Mării Negre din Ucraina. În aceste condiții, cele patru autorități de frontieră și vamale din R.Moldova și Ucraina vor activa la capacitate pentru a nu permite formarea rândurilor și creșterii considerabile a timpului de așteptare. La fel, recomandăm pentru traversarea frontierei prin această regiune să se folosească de serviciile punctului de trecere Săiți-Lesnoe, aflat la 70 de km de cele două PTF-uri. 

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 77.505 de traversări, dintre care un număr mai mare de treceri 41.108 a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova.

La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni 44.020 de traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 15.615  de traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculate în RM, 8.465 de traversări autovehicule.