Totodată șoferul a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 3 ani şi a fost obligat să achite succesorului părții vătămate un prejudiciu moral şi material în sumă de 131 mii de lei.

Tragedia s-a produs în seara zilei de 1 august 2017, la intersecția străzii Miron Costin cu bulevardul Moscova din capitală. Deplasându-se la volanul unui BMW, șoferul a forțat culoarea galbenă a semaforului, iar pentru a evita coeziunea cu un alt automobil, a intrat din plin pe trotuarul cu mai mulți pietoni, lovind o femeie. În rezultatul traumatismelor incompatibile cu viața, victima a decedat, peste o săptămână, la spital, fără a-și mai reveni din comă.

Femeia avea 65 de ani şi după ce își încheiase ziua de muncă se îndrepta spre spital, pentru a-și vizita soțul care suferea de o boală incurabilă, ea fiind unicul sprijin moral și material al bărbatului.

La începutul acestui an, Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani l-a recunoscut culpabil pe șoferul, în vârstă de 36 de ani, vinovat de „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane”, și l-a condamnat cu o pedeapsă care nu prevedea privarea de libertate.

Procurorii au contestat decizia, insistând pe condamnarea inculpatului la o pedeapsă reală cu închisoare.

Pe moment decizia este executorie, însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiţie.