LaLiga s-a întrerupt în etapa a 27-a, iar acum se pregăteşte să reînceapă, după ce toate echipele au revenit la antrenamente. Publicaţia El Partidazo de la Cope a făcut anunţul: LaLiga se va relua pe 12 iunie, cu un derby. Prima partidă care se va juca în prima ligă din Spania va fi FC Sevilla - Betis, derby-ul Andaluziei, după trei luni fără fotbal.

Sursa citată mai scrie că, pe 28 mai, şefii ligii din Spania plănuiesc să comunice tot calendarul pentru restul sezonul. Monchi, directorul sportiv al FC Sevilla, a vorbit despre reluarea campionatului: "E ceea ce ne dorim cu toţii. Nu există o reţetă mai bună pentru restart decât un derby al Sevillei", a spus Monchi, conform sursei citate, preluate de Sport.

În momentul izbucnirii pandemidei de COVID-19 care a afectat toată lumea, Barcelona era lider în LaLiga, cu 58 de puncte, două peste marea rivală, Real Madrid. FC Sevilla era pe locul trei, cu 47 de puncte, în timp ce ultimul loc de Liga Campionilor era ocupat de Real Sociedad, cu 46 de puncte. Betis era pe locul 12, cu 33 de puncte, în timp ce la retrogradare se zbăteau Mallorca, Leganes şi Espanyol.