După constituirea așa-zisei înțelegeri între PSRM și Blocul ACUM, socialiștilor le-a revenit Ministerul Apărării și Serviciul de Informații și Securitate. Totodată, lupta pentru depolitizarea Procuraturii Generale a dus la căderea Guvernului Sandu, iar în fruntea acestei instituții a fost numit fostul deputat democrat Alexandr Stoianoglo.

Experţii în domeniu şi reprezentanţii societăţii civile au calificat alegerea lui Stoianoglo în fruntea Procuraturii Generale drept rezultat al unei înțelegeri politice între democrați și șeful statului.

Preşedintele Igor Dodon a fost la ceremonia de prezentare a lui Stoianoglo la Procuratura Generală, dar a spus că nu se va implica în activitatea procurorilor, pe care i-a îndemnat să nu dea ascultare politicienilor. Stoianoglo a declarat că știe ce are de făcut ca procuratura să nu mai fie percepută drept o structură coruptă și controlată politic.

Şi în funcţia de director al Centrului Național Anticorupție (CNA) a fost numit un om din anturajul lui Dodon, Ruslan Flocea. Acesta a exercitat funcţia de secretar general al Aparatului Președintelui R. Moldova, a fost consilier al Zinaidei Greceanîi în perioada în care ultima era prim-ministru și a condus Direcţia teritorială Centru a CNA.