Totodată, Octavian Țâcu spune că are câteva întrebări pentru cetățenii acestei RM: „Măi oameni buni, da de când un delicvent după care plânge pușcăria a ajuns instanță morală în R. Moldova? Cum se întâmplă că un hoț, după ce ne-a furat banii țării, a ajuns primar de Orhei și distrează orașul pe banii noștri, a deschis niște rețele de magazine sociale și amăgește niște bătrâni care au ajuns să-l idolatrizeze? Cum se explică că un individ care bea vinul și mănâncă pâinea unei țări care l-a primit generos,ca pe mulți alții, ne înjură în limba rusă și ne consideră o turmă de oi?”.

De asemenea, istoricul spune că „moldovenii, românii sunt băștinași ai acestei țări și noi suntem 80 % din populația țării...cum de o javră care nici măcar nu ne-a învățat limba, vine să ne dea lecții de politică și adevăr, ne umilește și consideră că poate face ce vrea la noi acasă?”

„Voi v-ați pierdut complet discernământul sau credeți că Europa o să vină să ne investigheze furtul miliardului și o să-l pună pe Șor la pușcărie? Nu vă doare nimic că stați și vă uitați cum niște babe rusofonce ne intimidează democrația și dreptul nostru de a avea un viitor? Stați și râdeți pe internet de ceea ce se petrece cu opoziția, vă este vesel? Rușine să vă fie moldoveni...ieșiți în stradă și apărați-vă drepturile naționale și democratice”, mai întreabă Octavian Țâcu.

Precizăm că mâine, la ora 10:00, în fața Primăriei Chișinău va fi organizat un protest față de construcțiile ilegale din capitală.