Big Falcon Rocket a fost redenumită între timp Starship. Iar în luna decembrie, în Boca Chica, Texas, inginerii SpaceX au început construcția unui prototip al acestei rachete, care este deja gata.

Starship Hopper va efectua zboruri de test suborbitale și este mai mică decât racheta care va transporta omenirea spre Marte. Scopul ei este să testeze noile motoare dezvoltate de compania condusă de Elon Musk, dar și aliajul special din aluminiu pe care inginerii l-au creat special pentru a rezista călătoriei spre Planeta Roșie, scrie Digi24.ro.

Starship are un look retro, pare desprinsă din filmele SF și va avea un finish metalic, pentru că vopseaua nu va rezista la temperaturile ridicate la care ar fi supusă.

Elon Musk a pus mai multe imagini cu racheta de test pe Twitter. Va fel și fanii miliardarului care locuiesc în zonă și care i-au putut vedea pe inginerii SpaceX în acțiune.

Starship Hopper va începe să efectueze zboruri de test în februarie sau martie, potrivit lui Musk. Miliardarul a spus că o versiune orbitală a rachetei va fi gata în iunie anul acesta.

Versiunea orbitală a Starship va fi cu mult mai mare, va avea un înveliș mai gros, care nu se va „șifona” atunci când va fi supus presiunii unui zbor orbital și vârful mai puțin ascuțit, a dezvăluit CEO-ul SpaceX.

SpaceX are planuri mari pentru 2019. Pe lângă testarea noii rachete Starship, va introduce în circuit racheta SuperHeavy, pe care a testat-o cu succes anul trecut și va lansa capsula Crew Dragon.

Aceasta va transporta astronauți spre Stația Spațială Internațională. Este un pas important, pentru că NASA depinde de Rusia în acest moment pentru a-și trimite astronauții pe orbită.