Conform materialelor cauzei, inspectorul având în gestiune un proces contravențional în privința unui bărbat, pentru cauzarea vătămărilor corporale unei persoane în timpul unei altercații, a extorcat de la acesta suma de 200 de euro, în vederea evitării sancțiunii cu arest contravențional până la 15 zile, și aplicarea unei amenzi.

Astfel, individul, sub controlul procurorului și ofițerilor anticorupție, a oferit suma de bani în mărime de 4000 de lei polițistului care, fiind telefonat de o cunoștință și atenționat că este urmărit, s-a încuiat în birou. La somarea ofițerilor anticorupție, acesta a refuzat să deschidă biroul, iar între timp, a dat foc banilor.

Învinuitul nu-și recunoaște vina, susținând că a ars anumite hârtii, deși expertiza a demonstrat prezența particulelor carbonizate ale bancnotelor BNM în biroul, pe mâinile și uniforma învinuitului.

Pentru astfel de fapte, legea penală prevede o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 7 la 10 ani.

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a transmis în judecată cauza penală.